De ski- en snowboard resorts in Macedonië bieden voor elke wintersporter fijne sneeuw- en berguitdagingen, van beginners tot professionals. De skigebieden in Macedonië bieden ruim 48 kilometer aan pistes die bezoekers van over de hele wereld trekken om te genieten van de magnifieke bergen in Macedonië. Hier zijn enkele van de beste resorts om de winter door te brengen.

Mavrovo

Het skicentrum Mavrovo heeft drie stoeltjesliften en elf skiliften. De lengte van stoeltjesliften is 4.800 m. met een capaciteit van 1.900 personen per uur. Met deze liften is skiën mogelijk vanaf 1.255 m. tot 1.860 m. boven zeeniveau. De lengte van de skiliften is 5.700 m. met een capaciteit van 10.100 skiërs per uur. Er zijn pistes voor beginners, gevorderden en zelfs professionele wintersporters die niet moeten onderdoen voor Scandinavië of de Alpen. De gemiddelde sneeuwbedekking is 70 cm. wat skiën mogelijk maakt, evenals andere wintersporten van november tot april.

Popova Sapka

Het bekende skigebied Popova Sapka ligt boven Tetovo in het Shar-gebergte. Het is goed verbonden met de stad over de weg en een kabelbaan. De skiroute aan de zuidkant van de Shar-berg ligt op 1875 m hoogte, 18 km van Tetovo en 48 km van Skopje. De gondellift Tetovo-Popova sapka is 7 km lang (de rit duurt ongeveer 40 minuten). Het heeft in totaal 11 stoeltjesliften met een totale lengte van 7,7 km die de skigebieden op een breedte van 1100 tot 2500 m verbinden. De totale lengte is 20 km en 3 van die 20 voldoen aan de FIS-criteria. (FIS- Internationale Skifederatie).

Kozuf

De Kozuf-berg is een berg in het zuidelijke deel van de Republiek Macedonië en ligt gedeeltelijk in Griekenland. De meest westelijke delen bereiken de rivier Blashnica, en de noordwestelijke kant strekt zich uit in een lijn, van het dorp Mrzhechko via het dorp Konopishte, door de loop van Boshava naar de stad Demir Kapija. Kozuf vormt de eerste natuurlijke barrière in de Republiek Macedonië die direct wordt blootgesteld aan de invloeden van de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee. De hoogste top is Zelenbeg, op 2171 meter boven de zeespiegel. Op de berg is onlangs een nieuw en modern skicentrum gebouwd. Het skigebied telt drie skiliften (1 stoeltjeslift, 2 sleepliften) en heeft een indrukwekkende 573 meter verticale afdaling. Kozuf heeft 1110 hectare terrein op 12 pistes. Kozuf is het meest geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. Het resort bevindt zich in de investeringsfase en werkt aan een positie om te concurreren met andere skigebieden in de regio.

Over Krusevo

Krushevo ligt op een hoogte van 1330 meter boven de zeespiegel en is niet alleen de hoogste stad in de Republiek Macedonië, maar ook in de Balkan. Krushevo ligt op de berg Bushava, op ongeveer 30 km afstand van Prilep. Het is een bekend skicentrum in de winter en een kuuroord. De oude architectuur maken van Krushevo een ideale plek om te ontspannen tijdens een aangename wintervakantie. De stad is gebouwd in de stijl van de oude Macedonische architectuur en telt vrijwel geen appartementencomplexen. De ski-terreinen bevinden zich in de buurt van de stad en de stoeltjeslift vertrekt vanuit het stadscentrum. De terreinen bevinden zich op 1400 m hoogte.

Pelister

Pelister is een klein skidorp met slechts twee skiliften, maar het heeft wel een indrukwekkende 1172 meter (3845 voet) verticale afdaling. Pelister heeft 2 pistes en is het meest geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders.