De beste reistijd voor Macedonië

Op vakantie wil je het liefst goed weer. Daarom is het handig om van te voren alvast uit te zoeken wat de beste reistijd van een land is. In dit artikel vertel ik je alles over het klimaat en de beste reistijd voor Macedonië.

Tip: Kijk vlak voor vertrek ook altijd nog even naar de weersverwachtingen!

Weersverwachting
Ohrid

Weeronline.nl – Meer weer in Ohridweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Het klimaat van Macedonië

In Macedonië heerst een gematigd klimaat. Dit betekend dat de temperaturen tussen zomer en winter nogal kunnen verschillen. Waar het zomers zo’n 30 graden kan zijn, kan het in de winter sneeuwen en vriezen. Regen valt het hele jaar door maar in het begin van de zomer regent het gemiddeld wel wat vaker. In de winter is de neerslag soms in de vorm van sneeuw.

Zomer in Macedonië

In de zomer ligt de temperatuur tussen de 30 – 35 graden in het midden/noorden. In het zuiden van het land kan dat soms wel oplopen tot 40 graden. Als gevolg van die warme temperaturen kan het af en toe ook flink onweren. Juni t/m september zijn over het algemeen wel de droogste en warmste maanden.

Ondanks dat Macedonië niet aan zee ligt, begint het land in de zomer toch steeds meer toeristen te trekken. Het land compenseert het missen van een zee met meer dan genoeg bezienswaardigheden en schoonheid.

Omdat Macedonië nog niet zo toeristisch is, is er ook (nog) niet echt sprake van een hoogseizoen. Macedonië is het goedkoopste vakantieland van Europa en word steeds vaker en door steeds meer mensen gekozen als vakantie bestemming. Houd er dus rekening mee dat het in de loop der tijd steeds drukker zal worden!

 

Mooi weer aan het meer van Ohrid, Macedonie

Winter in Macedonië

Tijdens de winter is het overdag zo’n 2 tot 5 graden. In de nacht kan het ook vriezen.

In de hogere gebieden van Macedonië ligt de temperatuur aanzienlijk lager en kan het flink sneeuwen. De sneeuw blijft op sommige plekken tot mei of soms zelfs tot juni liggen! De combinatie van bergen en sneeuw zorgt voor goede wintersportmogelijkheden tijdens de wintermaanden. Het plaatsje Krusevo bied verschillende wintersport mogelijkheden.

De beste reistijd

Je kunt Macedonië het hele jaar door bezoeken. Het ligt er ook maar net aan waar je naar op zoek bent natuurlijk. Voor een zonvakantie kun je het beste tussen mei en september gaan. Wil je naar Macedonië om te skiën? Dan zijn november tot en met februari de beste maanden voor jou!